samedi 12 mars 2011

La libertat guiant el poble (Eugene Delacroix)

Introducció i descripció:
Aquesta obra històrica que representa la Revolució Francesa de l'any 1789.
Fou pintada l'any 1830 per Eugene Delacroix, mostra el poble insatisfets per el seu monarca: Carles X, ja que havia suprimit el parlament i prohibí la llibertat de prensa.
És una obra realista,  la dona que du la bandera és una personificació de la ''Llibertat'', es mostra molt sensual i real, a més a més, veim que aquesta dona du a la mà dreta la bandera tricolor francesa, que exalta el patriotisme i sentiment cap al seu país; i a la mà esquerra du un arma de foc, que podría significar que amb l'ús de les armes es senten més segurs i protegits i amb més possibilitats d'aconseguir el seu objectiu: la llibertat.

En el fons, podem veure que hi ha molt de fum es situa a París , significa que la revolta és més radical i violent que les posteriors revoltes que varen haver.
Podem dir que hi apareixen totes les classes socials de l'època, ja que hi ha un clar contrast entre el personatge de l'esquerra vestit de blanc que sembla ser un pagès o obrer (amb la mà aixeca una espasa) i el personatge de la dreta ben vestit amb un rifle a la mà, el qual podríem dir que és un burgès.
També veïm, com un nen sembla cridar i du dues pistoles a les mans, significa que a la revolta havia gent de tot tipus, de totes les edats i classess socials.
En els peus de la''Llibertat'' hi apareixen morts, un d'ells, en especial, un moribund que la mira fixament com dient-li que la seva mort ha valgut la pena, ja que lluitaven per la llibertat.
L'obra és realista, però també simbòlica.
Aquesta obra d'art mostra  el caos i la confusió de la revolta.

Crítica:

Aquesta obra d'art, creïm que és molt significativa i representativa, ja que plasma perfectament els sentiments i emocions que els personatges del quadre varen viure i sentir.
L'artista, creïm, que ha fet un bon ús dels colors, ja que hi ha un clar contrast entre els ''personatges secundaris'' i els ''personatges protagonistes'':,en aquest cas la dona que simbolitza la ''Llibertat'', ja que ell es situa en el centre del quadre i a més a més té els colors més vius i brillants que no els dels personatges del fons que tenen colors més foscos i apagats.
Des del nostre punt de vista, l'obra creïm que és molt important i un gran model , per a expressar i/o representar el que va passar a la Revolució Francesa i no només pel fet de mostrar amb realisme el que va passar sinó que al món de l'art és molt coneguda, avui en dia es troba al ''Museu de Louvre'', França.
Respecte al nostre punt de vista, el conjunt de tots els elements que la formen, l'autor els ha sabut utilitzar bé i correctament.
La idea principal de l'obra és El poble guiat per la llibertat, creim que està ben plasmada i representada en el quadre.
En conclusió, aquesta obra està molt ben feta i no només és un quadre qualsevol, sinó que expressa i mostra una bona visió del que va passar en l'època històrica que representa.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire