jeudi 24 mars 2011

LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL…A PRIMERA MÀ


Introducció:
Degut a que esteim tractant  la Primera Guerra Mundial, hem, entrevistat a les persones que han estat implicades i directament relacionades amb aquest tema. Hem entrevistat a les primeres potències europees tant la part dels  Aliats i per la part de la Triple Entesa.

Entrevista dividida en ''2 parts'' : abans i després de la Gran Guerra
Entrevista als dos bàndols: Aliats VS Triple Entesa

(Pregunta escrita normal i respostes en cursiva, en negreta el bàndol que ''xerra'' o és entrevistat)


Triple Entesa o Aliats (França, Gran Bretanya, Rússia, EUA i Itàlia)

Abans de la Guerra….

·         Què creus que passarà amb aquesta guerra? Quins beneficicis creu vostè  que treurà si guanya? I si perden, què creu que haureu de fer ?



-Nosaltres creim que aquesta guerra ens beneficiarà molt a tots, tant econòmicament, socialment i políticament, ja que tot els nostres moviments giren al voltant de la guerra i esteim ben segurs de que guanyarem. Políticament se’ns veurà com un exemple d’un país que forma part de les primeres potències mundials del món a més a més, cobrarem més fama i la gent tindrà més qualitat de vida, ja que amb aquesta guerra quan la guanyem  ens enriquirem dels perdedors,ells no tenen cap possibilitat, els nostre exèrcits són millors i ben preparats.
Si  hi ha la possibilitat de perdre, cosa que dubtam, doncs seria tot molt diferent, no esteim preparats a perdre, el país pasaría uns moments molt crítics i deplorables, però esteim segurs de que això no passarà.

Després de la guerra…

·         Com es senten vostès, ara que el seus països ha sortit vençedor? Creieu que ha valgut la pena la mort de tants per tal d’haver guanyat?

-Creïm que ha sigut una gran victoria, que ens mereixíem, estàvem segurs des del principi que surtiríem guanyadors, per allò esteim molt contents.
I sí, crec que la morts dels nostres civils i soldats, ha valgut la pena per aquesta victòria incomparable, la mort de tants per una causa, sí, ha valgut la pena.

·         Creieu  vostè que tot aquest assumpte ha acabat realment?

-Creïm, que encara hi cap la possibilitat de que, els alemanys,  ens volguin contraatacar, però tots esteïm en una situación una mica precària encara que haguem guanyat, ara toca tornar tot els prèstecs que vàrem demanara a EUA, així que de momento creïm que està acabat, però aquest assumpte no està tancat del tot.
·         Creieu que les vostres imposicions són justes per als perdedors?
-Sí, creiem que ells són els culpables de tota aquesta guerra, i ens tenen que pagar i tornar les despeses que hem gastat degut a la Gran Guerra, a més a més, esteim en tot el dret a exigir-lis tot el que volguem, ja que nosaltres som els vençedors i ells els vençuts.


Imperi Central o Triple Aliança ( Alemanya, Imperi Austro-hungarès…)

Abans de la Guerra…

-Nosaltres, estem ben preparats, si guanyem, que ben segur que sí, podrem tenir tot allò que des d’un principi ens correspon, el nostre prestigi tant econoòmic, com polític i social es veurà beneficiada, a més a més, hi ha la possibilitat de que ens convertem en les primeres potències mundials molt poderoses i enriquides.
L a possibilitat de perdre, certament, la anul·lam, no crec que amb els nostres exèrcits ben formats i especialitzats puguin perdre, confiam plenament amb els nostres recursos i amb la nostra experiencia amb la guerra, acabarem sent vençedors.

Després de la guerra…

·         Com es sent vostè, ara que el seu país ‘’ha perdut’’ la guerra? Creu vostè que tot aquest assumpte ha acabat realment?

-          Creim, que hauríem pogut guanyar si no fos perquè no coneixíem molt bé el territori dels enemics, és per això que no ens podíem moure i atacar com volíem.
Aquesta, és una derrota més, una derrota important sí, però tot això no acaba aquí, això només és el començament.

·         Creu vostè  que és just que tingueu que seguir les imposicions del països guanyadors?

-És molt injust, perquè no som animals, som persones, les grans quantitats que ens demanen pagar els països guanyadors, són molt exaggerades i molt elevades.
A més a més, Alsàcia i Lorena, són de la nostra propietat,  són legítimament nostres i els vàrem guanyar dignament.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire